x


Yellow Hotline

0755 11 44 11

info@printis.ro


v2015.03.11.4.000.a

.

Interesant de știut

De ce se numeste formatul 1/3 din A4 in general DL ? Nu este acesta fomatul deplic 110 x 220mm ?
Denumirea vine din limba german unde formatele poarta in general abrevierea DIN (Deutsches Institut für Normierung - Institutul German de Standardizare) in fata, adica in loc de A4 se spune DIN-A4. Formatul de 1/3 din A4 este standardizat în sistemul DIN la 99 x 210mm si poartă denumirea de DIN-Lang, prescurtat DL. Denumirea corectă a formatului de plic aferent cu dimensiunea 110 x 220mm fiind inițial DLE - dar din  uzitanță înlocuită cu mai simplul DL.

Ce înseamnă DCL și DCM? 
Dublu-Cretat-Lucios și Dublu-Cretat-Mat se referă la finisajul hârtiei pentru tiparul offset clasic. Mai precis dublu se referă la faptul că ambele fețe ale hârtiei sunt tratate, cretat se referă la procedeul prin care se aplică o mixtură a cărei comonentă de bază este praful de cretă la presiune foarte mare în vederea obțienrii atât unui finsaj plăcut la vedere și atingere cât și a unei mai bune absorbții a cernelii tipografice, iar in final Lucios sau Mat se referă bineînțeles la aspectul suprafeței dar atenție, pentru obțienrea unui efect real mat sau superlucios este necesară finisarea suplimentară prin plastifiere, laminare sau lăcuire, o descriere mai bună a celor două fiind satinat-foarte-puțin-lucios pentru mat și respectiv semi-lucios în loc de lucios.

Care este diferența dintre toner și cerneală? Care e diferența dintre digital, plot și offset?
Răspunsul simplu ar fi starea de agregare, tonerul fiind un praf solid și cerneala lichidă, dar un raspuns potrivit este mult mai complex de atât existând mult mai multe feluri de print fiecare cu mediul să unic:
toner praf - este un amestec foarte fin de particule de plastic colorate cu pigment și uneori învelite întru-un strat de rășină pentru o mai bună aderență. Tonerul este depus pe hârtie printr-un efect electrostatic obținut cu ajutorul unui cililundu fotosensibil și a unui laser după care trece printr-un cuptor (fuser) care încălzește coala și duce la topirea tonerului pe aceasta. Imaginile sunt astfel foarte intense, culorile impactate și contrastul excelent. 
toner solid / ceară - o combinație interesantă dintre imprimarea cu lichide si solide o reprezinta tehnologia folosită de Xerox în gama Colorcube de imprimante unde un bloc solid de ceară colorată este topit și aplicat ca o cerneală pe hârtie. Pentru aplicare este în general folosit un cap de imprimare static a cărui mii de orificii minuscule aruncă pe hârtia care trece lichidul colorat ce se solidifică la impact. Deși nu există un consens referitor la calitate acestui tip de imprimare, principalul avantaj este posibilitatea de imprimare pe suprafete neuniforme lipsite de un tratament în prealabil.
cerneala UV - cerneala UV este aplicată în stare lichidă pe substrat dar imediat ce îl atinge o lampă de mare putere o maturează (polimerizează) cu ajutorul radiației UV transformând-o efectiv într-o peliculă solidă
.  Și aici se folosește un cap de imprimare, acesta fiind în general mobil. Tehnologia UV prezintă pe lângă opțiunea de a include culoarea alb și posibilitatea de lăcuire selectivă și avantajul de a forma o peliculă separată de material al cărei proprietăți o influențează doar pe suprafața de contact.
cerneală solvent-ecosolvent - este folosită aproape exclusiv în plotterele de mari dimensiuni adră de obicei foarte bine substraturile sintetice și destul de bine pe cele naturale. Folosirea unuia sau mai multor capete de imprimare influențează semnificativ productivitatea. Datorită caracteristicii de coroziune claritatea are de suferit, fapt irelevant de cele mai multe ori datorită aplicării tehnologiei în domenii unde distanța de la privitor este suficient de mare pentru ca acest fapt să nu deranjeze absolut deloc.
cerneală waterbase - atunci când rezistența la mediu este mai puțin importantă și calitatea contează cel mai mult ( cum ar fi lucrările artă, fotografiile, displayurile de produs, RollUp-urile și Posterele înrămate ) varianta de imprimare cu cerneala ˝de interior˝ este soluția cea mai bună. În combinație cu hârtia special tratată se obține cea mai înaltă calitate de print. Folosind hârtie netratată se pot obține imprimări de mari dimensiuni la prețuri avantajoase dar la o calitate ușor scăzută.
cerneala tipografică - folosită de imprimantele offset în tiparul clasic oferă o calitate și stabilitate cromatică foarte bună precum și un foarte bun cost marginal de producție. Pentru aplicare sunt folosite așa zisele plăci tipografice care aplică cerneala similar unor ștampile uriașe. Pentru fiecare comandă este necesară producerea unui set de astfel de plăci tipografice precum șl un reglaj fin al utilajului. Principalul dezavantaj al acestei soluții îl reprezintă nevoia unui tiraj mare de produse identice pentru acoperirea costurilor de pornire a producției.

x
Sistemul de comenzi va directiona automat mesajul tău către un consultant specializat în produsul pe care îl vizualizezi în acest moment. Dacă specifici în detalii mai multe produse, ca de exemplu flyere, rollup, casete luminoase și bannere atunci mesajul tău va fi automat direcționat către persona potrivită care te poate ajuta cu cât mai multe produse de producție publicitară menționate, atât oferindu-ți promoții, cele mai mici prețuri sau consultanța aferentă și care îți va face legătura cu specialiștii aferenți altor competențe decât ale sale.